30.10.09

U Kormidla

Den před svátkem. Přišel nápad zajít někam na pivko. Jenže kdo pozdě chodí sám sobě... V našem případě kdo pozdeji dává rezervaci den před svátkem nemá už moc podniků k výběru :) Šlo se tedy ke kormidlu. Ne, že by to bylo špatné místo ale je to spíš na oběd, než večer na pivo...

Atmosféra:
Tož takový průměr, sice hezky designované, s jakoby lodí uprostřed, ale to že to je nižší cenová skupina se tam prostě pozná jen člověk otevře dveře :) A že je Ti zmrdi otvírali celou dobu, co jsme seděli vedle nich :( brrr

Jídlo:
Dal jsem si pirátovu baštu, skládalo se to z kuřecího masa, slaniny, žampionů a cibule. Inu bylo to moc dobré, opravdu jsem si pochutnal, sice omáčka byla očividně dopována glutamátem ale na chuť moc dobré. Za ty ceny... ale k tomu se dostanu. Trochu mě mrzelo, že na omáčce byl malinko škraloup, bylo poznat, že to v kuchyni leželo už několik minut, než to servírka přinesla; možná protože se čekalo na Lukášův steak :) Nebyl jsem zde poprve tak zde ještě musím pochválit vynikající meníčkový guláš a řízek. Meníčka jsou tu obecně vyhlášená.
Co se týče jídla neodpustím si jednu historku. S Martinem jsme tu kdysi přišli na pivo, bylo těsně před zavřením kuchyně a dali si flamedr, asi už tušíte kam mířím :) Kuchařovi trochu - moc - ujela ruka s feferonkama :) Tak jsme mu pak vzkázali do kuchyně - se slzama v očích a propocenýma triakama -, že flamendr si představujeme příště více pikantní.

Nápoje:
Obyč nabídka, k cílové skupině podniku adekvátní výběr.

Jídelák:
Nezajímavý jídelní lístek co se týče provedení - jen obyčejné tištěné papíry v euro foliích. Ze strany obsahu, česká klasika aneb zavděčme se každému a od všeho druhu na deset jídel. Pak si mám problém pořádně vybrat :(

Obsluha:
Celkem ok až na... :)

Rychlost:
No dalo se, až na občasné prostoje, když jsem čekal s prázdným pulitrem ale bylo narváno zase. Přes obědy to šlape jak hodinky. A kuchyně fakt maká!

Čistota:
Ok.

Cena:
Cena tu je vhledem k velikosti porce a servisu ve velmi dobrém poměru. Najíte se tu hodně za málo peněz. Většina jídel z kuřecího i vepřového je pod hranicí 100Kč - což je dnes již dost vyjímka. Přesto kvalita není vůbec špatná.

Celkem:
Celkově to hodnotím jako lehce podprůměrnou restauraci a obyčejnou hospodu. Určitě doporučuji, když se chcete rychle a dobře najíst během dne, ale nějakou gastronomii a nápaditost v tom nehledejte.


U Kormidla
Telefon: (+420) 541 245 812
Web
Na mapy.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat