6.3.11

Zámecká restaurace Moname

Je to bezmála 2 roky, co jsem psal první recenzi na zámeckou restauraci Moname. Od těch dob se změnilo několik věcí, jednou z nich je moje bydliště, blíž k Medlánkám, a druhou kvalita restaurace. Když to dám dohromady, je to vydařená změna :)

Atmosféra:
Na interiéru potěší především relativně velká variace prostředí, z kterých si host může vybrat. Část s koženými sedacími soupravami, klasické stoly, kulatý stůl nebo druhá část restaurace, kde se nachází pizzerie, a je z ni hezký výhled do zámecké zahrady (v létě grilování na terase, bohužel jsem nebyl). Ale přijde mi to stále místy takové chladnější. Celkovou atmosféru Vám zde ale dokreslí jiné věci, třeba jídlo, pojďme se na to podívat...

Jídlo:
Zdejší šéfkuchař se snaží servírovat originální poctivou kuchyni z čerstvých surovin - a daří se mu to výborně! Za poslední rok jsem měl možnost zde ochutnat přes desítku jídel a byl jsem velmi spokojen, jak s chutí jídel, tak i se servírováním a porcí.
Jako ochutnávku musím zmínit, vynikající srnčí kýtu s perníkovou omáčkou a špenátovými lívanci, kančí gulášek s karlovarským knedlíkem nebo lososa v mandlové krustě s grilovanou zeleninou.
Ve všech třech případech bylo maso krásně šťavnaté a jídlo celkově podařeně dochucené s adekvátním množstvím přílohy, někomu by to možná přišlo málo, ale pokud si chcete dát předkrm, případně dezert - což doporučuji - budete spokojeni. Za zmínku jistě stojí pečené žampióny v polentě s rukolovým salátem nebo domácí lívance, které byly sladkou tečkou v posledním víkendovém menu. Couvert v podobě domácího chleba s pomazánkou také potěší.
Co se týče pizzy, řekl bych nadprůměr na Brněnské poměry, ale spíš doporučuji jiné speciality.

Nápoje:
Setkáme se zde s celkem bohatým vinným lístkem. Z piva plzničku, kterou bych zasadil do nadprůměru. Jinak standard.

Jídelní lístek
Obsahem velmi povedený, provedením obyčejný. Trochu mě zklamalo černobílé provedení nového menu, které neladí s barevným zbytkem stálého jídelního lístku.

Obsluha:
S obsluhou jsem byl převážně spokojený. I když se nemohu zbavit pocitu, že se tu obsluha často mění, až na pár stálic. Z dlouhodobého hlediska musím hodnotit jako profesionální, příjemný a přesto nestrojený servis. Ale nebylo tomu tak vždy.

Cena:
Za svoje peníze dostanete kvalitní poctivé jídlo, adekvátní ke své cenně. Např. zmíněná srnčí kýta i s přílohou za 170,- je naprosto v pořádku. Polední tří chodové menu za 85,-, či víkendové za 250,-. Nealko nápoje mi přijdou mírně předražené.

Celkem:
Moname je místo, které jsem si zamiloval, i přes některé prvotní výhrady, jako slabší interiér. Vynikající a originální jídlo s příjemnou obsluhou nedaleko domova, co víc si přát :) Ještě bych rád zmínil, spokojenost s kuchařovými degustačními menu, např. k Novému roku nebo sv. Valentýnu. Jen tak dále!
Hned jsem dostal chuť si na něco zajít, tak co třeba hned? :)



Zámecká restaurace Moname
Telefon: (+420) 541 211 090
Web
Na mapy.cz

5 komentářů:

  1. Do Medlánek jsme se přistěhovali krátce po otevření Moname. Musím říct, že hned po první návštěvě jsem si ji oblíbila - zejména jejich tiramisu. V poslední době někdy zajdu i na polední menu a musím přiznat, že oproti jiným restauracím mi připadá, že to jídlo je pořád hodně kvalitní a i porce jsou hodně velké. V některých restauracích se mi stalo, že polední menu trochu flákali, zejména co se týká polévek. Vřele taktéž doporučuji návštěvu této restaurace.

    OdpovědětVymazat
  2. Naše minirecenze Moname http://www.pan-komi.cz/zamecka-restaurace-moname-brno/

    OdpovědětVymazat
  3. Ferdouch, 2.10.2012
    Přišlo nás 1O do Zámecké restaurace na slavnostní oběd.Stůl byl krásně prostřený,jídlo velmi dobré,ceny nijak přemrštěné,obsluha příjemná a ochotná.Všichni jsme byli velmi spokojeni.

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím jak ostatní,ale měli jsme v této restauraci oslavu.a již nikdy více..na jídlo jsme čekali skoro 40 minut,jídlo studené,,obsluha arogantní hlavně pan číšník v brýlích jak mravenec...myslím že jsou o hodně lepší restaurace...

    OdpovědětVymazat
  5. Byli jsme zde s manželkou několikrát a jídlo fantastické. Jedinečný zážitek, dlouho jsem neměl tak výborného lososa a manželčin steak to byl učiněný koncert. Obsluha se chová s profesionálním odstupem - běžná ve světě nebo v lepších hotelech se může někomu zdát jako arogantní. Je to věc názoru. Ale jídlo No.1.

    OdpovědětVymazat