7.7.09

Emerická restaurace Rodeo Drive

Přijel můj kamárád G3ron1mo z dalekého Berouna, kde vlci dávají dobrou noc. Tak jsme chvilku čochtali po městě, ukazoval jsem mu Petrov, brněnského draka, Pegas a další věci co by měl každý slušný člověk v Brně vidět. Čas oběda se nachýlil a při přechodu přes Svoboďák jsem vzpomenul na Haničku a její doporučení Americký restaurace Rodeo Drive, kde mají hamburger se zapíchlou kudlou. Po skoro žádném přemýšlení jsme se tedy rozhodli to zkusit a započít gastro orgie právě zde. Ještě jsme netušili, jak moc dobrý to byl tah.

Atmosféra:
Hned po příchodu jsem cítil, že na mě dýchla Amerika a to jsem v Americe ani nebyl. Ale kdybych tam byl, určitě by to tam vypadalo jako tady. U obvodních zdí polstrované sedačky, zbytek židle, stolky různých velikostí a velmi stylově vybavený interiér kovbojskými sedly, botami, lasy, SPZtkami, vlajkami... Kombinace dřeva a chladně kovových doplňků jako obručové lustry, dále staré stojací lampy, hráli starší domorodé songy, prostě Amerika. Kuřácká a nekuřácká část byly hezky odděleny. Co mě ale překvapilo nejvíce, tak průhledné sklo do kuchyně, kam jste se mohli jít podívat jak vám připravují vámi objednaný pokrm. Stoly neobsahovaly žádné otravné reklamní letáky a byly jednotně obsazené nachystaným příborem s pořádnou kudlou, celková geometrie aranžmá byla u všech stolků jednotná.

Nejlepším přítelem člověka je hovězíJessie james

Jídlo:
Volba byla celkem jasná, když Amerika tak hamburger! I když steak by mohl být zrovna tak jasná volba, ale přeci jen se držme pro začátek při zemi. Dal jsem si The BBQ Burger [1]. Na obrázku vypadal krásně ale to tak na obrázkách bývá a realita pak úplně jinde... NE tady! Leda že v opačném smyslu. Co mi přinesli jsem jakživ neviděl a teprve mi došlo, co to je pravý hamburger. 200g a 2,5cm vysoký biftek, na něm centimetr orestované slaniny, sýr, okurka, rajčata a salát, vše vloženo v decentní žemli, která vypadala směšně malá oproti zbytku. No na výšku to mohlo být tak 10cm a jíst to pochopitelně nešlo pokud nemáte hubu jak Lucka Bílá. Musel jsem vyndat nějakou tu zeleninu a pak se zakousl a zjistil, že pouze velikost není jedinou předností tohoto mistrného díla. Mletý hamburger z pravého hovězího propečený na grilu s BBQ omáčkou, na medium-rare dle objednávky, chutnal prostě božsky! Velmi jemný na chuť, lehce peprný a šťavnatý. K tomu tenké akorát křupavé hranolky a čerstvý osvěžující salát Coleslaw. Když na to vzpomínám, začínám slintat, mňam.
Kamarád si dal Cattle Drive Burger se zapíchlou kudlou a jeho pocity byly obdobně pozitivní jako mé, viz jeho report.



Nápoje:
Z nápojů bylo k mání téměř vše s velmi bohatou nabídkou míchaným drinků. Nechyběla Cola resp. Pepsi, kterou jsem si také dal. Zde bylo zklamání, chutnala vyčpěle a nebyla příliš vychlazená, rozlévaná z lahve? Podáno ve skleničce bez míry s brčkem a podubrouskem.

Jídelák:
Stylově vytvořený jídelní lístek, obsahující podrobný popis pokrmů, občas nějaký slogan nebo zajímavost o historii pokrmů, vše ve slušivém designu. Najdete v něm typycké americké pokrmy jako steaky, hamburgery, pikantní křidýlka nebo fish'and'chips, ale i například českou česnečku. I zde jsem byl naprosto spokojen.

Obsluha:
Hezká usměvavá mladší blondýnka příjemná na pohled a hebká naomak. Chování profesionální a s úsměvem, tak to má být. Při placení neměla nazpátek za litr ale ochotně šla rozměnit a netvářila se nijak kysele.

Rychlost:
První kontakt s obsluhou rychlý ale v tu dobu byly obsazené pouze 2 stoly, takže normálka. Pak jsme byli překvapeni když po 10-ti minutách jídlo nikde, v kuchyni 4 kuchaři, my jediný stůl kde byla objednávka v aktivním plnění a furt nic, co sakra může trvat na hamburgeru tak dlouho říkali jsme si. Patnáct dvacet minut, stále čekáme a v 25 se to stalo. Pak jsem pochopil, že se ten čas vyplatil ale stejně myslím, že by to šlo stihnout rychleji.

Čistota:
Všude čisto jak v dětský prdýlce, jako že umytý zvenku, víte jak se to říká ne... Nikde známky prachu ani zápachu. Po hostech co odešli od vedlejšího stolu přišla servírka, setřela drobky, pak vzala rozprašovač s čistidlem na nábytek a vypulírovala celý stůl, to u nás také nebývá častá záležitost.

WC:
Takové obyč hajzlíky s koryto-pisoárem jak na nádraží ale čisté, ne jako na nádraží. Kabinkové stěny s imitací novin, aspoň by bylo co číst při vydatném... Bylo jich tam dost. Voda teplá, mýdlo a papírové utěráky doplněné. Spokojenost.

Cena:
Nepříjemná věc na konec ale vlastně jsem s cenou spokojen. Hamburger za 189Kč jsem ještě neměl ale je zavádějící brát to jako hamburger, v podání v jakém ho známe u nás, bylo to plnohodnotné jídlo s přílohou a salátem, který jsem ani nedojedl, protože jsem byl full. Navíc velmi oceňuji, že cena co je v jídelním lístku je cena co platíte. Jídlo četně přílohy, omáčky, salátu. K dispozici zdarma kečup a další dochucovadla na stole. Nezapočítávají vám zvlášť žádnou kravinu jako povinný kuvér. Výtku bych měl k nápojům. Vyčpělé 3dl Pepsi za 29Kč nebo Gambáč/Plzeň za 34/44, je přeci jen neúměrně předražené.

Celkem:
Famózní zážitek na který se jen tak nezapomíná. Rodeo Drive je parádní tvrdě stylová restaurace střední třídy za přijatelný peníz s hutnou a neotřelou atmosférou. Na steak příště, kdo se přidá?


Rodeo Drive Brno
Telefon: (+420) 724 528 407
Web
Na mapy.cz

3 komentáře:

  1. Zdravim, no ja si myslim, ze 25min za jidlo, pokud to neni menicko, je ferova doba, pokud cekas, ze ty veci nebudou predvarene nebo instantni (uuuf) a opravdu chces mit vsecko na stole teple a tak, jak to ma byt, to je podle meho neferova vytka, neni to McDonald:] Ale tesi me, ze doporuceni padlo na urodnou zem a libilo se :) Sib

    OdpovědětVymazat
  2. zajímalo by mě kam se rodeo drive v brně přemístil, nebo snad definitivně zmizel z čr???
    tomáš, brno

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, vypadá to, že v ČR již Rodeo Drive nikde není. V Brně to byla jeho jediná provozovna a ta byla zrušena, nikoliv přesunuta. Alespoň se mi nepodařilo dohledat žádné informace o jeho novém působení a na oficiálním webu je stále evidováno staré působiště. Bohužel.

    OdpovědětVymazat